Hoe sluit ik mijn beamer aan?

Beamer aansluiten header

Yes, je nieuwe beamer is binnen. Voordat je er gebruik van kunt maken, moet je de beamer eerst aansluiten op de bron. Dit artikel gaat je daar stap voor stap bij helpen.

DOOR STAN, 31 AUGUSTUS 2017

Wat heb je nodig?

Controleer de aansluiting van het apparaat dat je gaat koppelen aan de beamer. Dan weet je welk type kabel je nodig hebt. Dit kan een HDMI, composiet of VGA kabel zijn. De composiet kabel bestaat uit een rood, wit en geel tulpje.

Andere accessoires die je nodig hebt om je beamer aan te sluiten, zijn:

• De meegeleverde stroomkabel.
  • Audio kabel 3,5 mm jack (optioneel).

Aansluitingen beamer

Stap 1: verbind het apparaat met de beamer

Verbind je laptop, PC of een ander apparaat met de beamer. Dit doe je met de kabel die daarvoor geschikt is.

Let op:

Bij het aansluiten met een VGA kabel moet je de schroefjes aan beide kanten aandraaien, zodat de kabel niet los in de aansluitingen zit.

Optioneel:

Als je het geluid van het apparaat via de speakers van de beamer wil horen, verbind je de 3,5 mm audiokabel met het apparaat en de beamer. Je verbindt de kabel met de AUDIO IN ingang van je beamer.

Achterkant beamer

Stap 2: sluit de voedingskabel aan op het stroomnetwerk

Sluit de beamer aan op het stopcontact. Dit doe je met de meegeleverde stroomkabel. De ingang voor de kabel bevindt zich vaak aan de achterkant van de beamer.

Vervolgens druk je op de power knop om de beamer aan te zetten. Deze knop zit vaak aan de boven- of zijkant van de beamer.

Aansluitingen HDMI en VGA

Stap 3: controleer of het aansluiten is gelukt

Zet het apparaat aan waarmee je beamer verbonden is. Test of je beeld op het projectiescherm of op de muur ziet.

Zie je geen beeld? Controleer dan of alle kabels goed zijn aangesloten.

Zie je nog steeds geen beeld wanneer je je PC of laptop hebt aangesloten? Volg dan de onderstaande stappen:

1. Ga naar het bureaublad van je PC of laptop en klik op de rechter muisknop.

2. Klik op beeldinstellingen.

3. Klik op detecteren.

4. Selecteer in de keuzelijst van meerdere schermen de optie deze beeldschermen dupliceren.

Beamer succesvol aangesloten

Je bent klaar!

Gefeliciteerd, je beamer is succesvol aangesloten en klaar voor gebruik.

Eerder bekeken door jou